bio figurative work in progress in situ no label balance home

English

Welkom in mijn wereld,

Het leven is een dans
Springend, deinend, spelend
Vloeiend van pose naar pose
Beweeg ik door het leven voort
En dan kom ik die ander tegen
Het bewegen stokt en bokt.
Ik sta op 1 been, sta stil
Twijfel te lang over hoe verder
en dreig om te vallen.
Blijf bewegen, om te overleven
En leer de tango dansen.
Zoekend naar de balans
Kom ik elegantie tegen.

In mijn kunst kan je mij terug vinden. Dat is logisch. Het is gemaakt door mij, met mijn handen door mijn gedachten. Het reflecteert daardoor mijn hobbelige dans door het leven met en rondom anderen. De motor hierachter is aardig samen te vatten in de combinatie van de volgende twee citaten; "All the art of living lies in a fine mingling of letting go and holding on." van Henry Ellis en "Je gaat je eigenzinnige gang, punt uit." van Loes van der Horst.

Inspiratie ontstaat in de interactie met mijn hoofd, waar aangename of vreemde associatie kan ontstaan. De aanleiding kunnen doorkijkjes, reflecties, patronen of bewegingen zijn; het dansen van vlammen of golven, de vloeiende beweging van een danser of het draaien van radertjes in een mechaniek.

Mijn kunst start als idee, als een virtueel beeld. Vervolgens probeer ik uit te denken hoe het te maken. Bij het fysieke maken van het werk, wordt het echter nooit exact het oorspronkelijke idee. Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken. Al spelend, stoeiend met het materiaal en met zwaartekracht en licht als mijn co-ontwerpers ontstaat iteratief het eindresultaat.

Nicole Es

Nicole Es

's-Hertogenbosch, the Netherlands

e-mail info@nicolesart.nl

Websites die je wellicht interesseren: